Studentenclubs

Plaats uw eigen studentenclub in de vitrine

Is de studentenclub iets voor mij?

Dat studenten moeten studeren staat vast, daar kan je niet onderuit. Maar een dag bestaat uit 24 uur en het is menselijk onmogelijk om die volledig te vullen met blokken. Een student moet ook eten, slapen, sporten, ontspannen en sociaal contact hebben.

En waar kan een student het best alle remmen loslaten? Waar vindt een student altijd iemand om mee te babbelen? In een studentenclub. Een studentenclub verenigt studenten van dezelfde studierichting die naast studeren zich ook graag eens amuseren. Hieronder vind je enkele goede redenen om je aan te sluiten bij jouw studentenclub.

Wat heeft een studentenclub mij te bieden?

  • Op één avond kan je jouw aantal Facebookvrienden verdubbelen. Op lange termijn hou je er ook vaak één of twee echt goede vrienden aan over. Je zou trouwens niet de eerste zijn die er z’n toekomstige echtgenoot of echtgenote tegen het lijf loopt.
  • Vele fuiven, cantussen en ook cursussen bieden een exclusieve korting aan.
  • Je komt in contact met oudere studenten die je handige tips kunnen geven over je huidige én komende cursussen en examens. Elke studentenclub organiseert trouwens ook examenbijstand.
  • Je studentenclub organiseert ook een leuke reis na de examens om even alle stoom af te blazen.
  • Na een leuke babbel, een avond vol goede muziek of een goed “geplaceerd” dansje kan je je de volgende dag met volle energie opnieuw op je cursussen storten.

Het hele jaar door organiseren de studentenclubs allerhande activiteiten: de eerste fuiven vinden plaats zodra het academiejaar goed en wel van start is gegaan, met de doop en de ontgroening vullen de clubs de leegtes op tussen de examenperiodes en tijdens de examens kun je als student ook rekenen op de nodige bijstand.

Helemaal overtuigd? Even dit nog!

Voor je naar je studentenclub vertrekt, is het misschien nog interessant om even snel een blik te werken op deze "studentenclubtermen":

Ad Fundum
Je pint/drankje in één keer legen

Ad Libidum
Dan moet iedereen een slok nemen van z'n pint

Cantus
Formeel moment waarbij liederen uit de codex worden gezongen

Cantor
Presidiumlid die de cantusliederen telkens begint

Codex
Boek met alle liederen

Commilitones
Nieuwkomers die gedoopt en ontgroend zijn

Schacht
Eerstejaarsstudent

Senoir
Aanspreektitel van de preses

Tempus
Sanitaire stop tijdens de cantus

Zwanenzang
Cantus met dikke ambiance op het einde van het academiejaar

Plaats uw eigen studentenclub in de vitrine